fbpx

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky plněné čerstvými jahodami, jsou perfektním typem na dezert, ( nebo i oběd chcete-li) v letních měsících, kdy je sezóna jahod v plném proudu.

Délka přípravy: 80 minut
Počet porcí: 17
Ingredience:
  • 100 g ovesné vločky

  • 150 g rýžová mouka

  • 400 g odtučněný tvaroh

  • 2 ks vejce

  • 17 ks čerstvé jahody

  • tekutá Stévie na doslazení

  • 1 špetka sůl

Postup přípravy

Vločky rozmixujeme do hladka, přidáme rýžovou mouku, špětku soli, vejce, tvaroh a vypracujeme. Na vál nasypeme trochu rýžové mouky na které z těsta připravujeme placičky, které plníme čerstvou jahodou a tvarujeme do kouliček. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme do té doby než knedlíky vyplavou, cca 5minut. Podáváme s jogurtem doslazen tekutou Stévií a slaným karamelovým Zero Sugar toppingem. Buďte fit a s úsměvem na tváři.