fbpx

Těstoviny s krevetami a koriandrem

Opět tu máme moje oblíbené krevety. Je zajímavý, jak se naše chutě během dospívání mnění. Ještě před deseti lety bych rybu nebo nejde bože mořské plody nestrčila do puse a dnes si na nich maximálně ujíždím. Pro ty z Vás co neseženou a nebo nemají rádi krevety, možno nahradit kousky lososa či tuňákem.

Délka přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3
Ingredience:
  • 200 g očištěné krevety

  • 200 g celozrnné těstoviny

  • 4 lžíce rajčatové pyré

  • 50 g nastrouhaný light sýr

  • 3 stroužky česnek

  • 1 lžíce ghee

  • hrst čerstvý koriandr

  • pár kapek tekutá Stévie

  • sůl

Postup přípravy

Očištěné krevety krátce orestujeme na pánvi na rozpáleném ghí. Přidáme na plátky nakrájený česnek a opět restujeme. Až je česnek zlatavý přidáme těstoviny, které jsme si předem předvařili (na zkus). Párkrát prohodíme na pánvi a začneme dochucovat. Přidáme čerstvě nasekaný koriandr, sůl, 4 polévkové lžíce rajčatového pyré a pár kapek tekuté Stévie. Na závěr posypeme nastrouhaným sýr.

Buďte fit a s úsměvem na tváři.