TERIYAKI CHICKEN
Postup přípravy
Připravíme si marinádu ze sójové omáčky, medu, pomerančového džusu, sezamového oleje, rýžového octa a čerstvě nastrouhaného zázvoru. Maso nakrájíme na větší kostky a vložíme do mísy. Zalejeme marinádou a necháme alespoň 30 minut marinovat.
Mezitím si orestujeme do zlatova sezamová semínka ( pečlivě promíchávejte, ať se semínka nespálí ! )
Marinované maso necháme lehce okapat a vkládáme na rozpálenou pánev s Ghí. Opekáme z každé strany dozlatova. Po té maso vyndáme a dáme bokem. Na pánev nalejeme zbylou marinádu a redukujeme. Až nám vznikne hustší konzistence přidáme kousky masa a ještě krátce redukujeme. Podle potřeby můžete dosolit, ale sójová omáčka je dost slaná, takže se solí opatrně. Na závěr přisypeme sezamová semínka (část si nechejte bokem na dozdobení a i pro lepší chuť) .
Promícháme a je hotovo. Můžeme servírovat
Podávejte s rýží.