fbpx

TERIYAKI CHICKEN

Dejte svému jídelníčku refresh a oživte jej japonským receptem, který má nejen výbornou sladkoslanou chuť, ale navíc jej můžeme zařadit mezi naše oblíbené fitness recepty. Najdete v něm plno bílkovin, vlákninu, zdravé sacharidy i tuky.
Fitness recepty
Délka přípravy: 90 minut minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
  • 4 prsní řízky

  • 8 PL sójové omáčky

  • 6 PL medu

  • 250ml kvalitního pomerančového 100% džusu

  • 2 ČL sezamového oleje

  • 2 PL rýžového nebo vinného octa

  • 1 PL čerstvého nastrouhaného zázrovu

  • 1 PL ghí (nebo řepkový olej)

  • Sezamová semínka

Postup přípravy

Připravíme si marinádu ze sójové omáčky, medu, pomerančového džusu, sezamového oleje, rýžového octa a čerstvě nastrouhaného zázvoru. Maso nakrájíme na větší kostky a vložíme do mísy. Zalejeme marinádou a necháme alespoň 30 minut marinovat.
Mezitím si orestujeme do zlatova sezamová semínka ( pečlivě promíchávejte, ať se semínka nespálí ! )
Marinované maso necháme lehce okapat a vkládáme na rozpálenou pánev s Ghí. Opekáme z každé strany dozlatova. Po té maso vyndáme a dáme bokem. Na pánev nalejeme zbylou marinádu a redukujeme. Až nám vznikne hustší konzistence přidáme kousky masa a ještě krátce redukujeme. Podle potřeby můžete dosolit, ale sójová omáčka je dost slaná, takže se solí opatrně. Na závěr přisypeme sezamová semínka (část si nechejte bokem na dozdobení a i pro lepší chuť) .

Promícháme a je hotovo. Můžeme servírovat 😊

Podávejte s rýží.