fbpx

ŠPAGETY S HOVĚZÍMI SÝROVÝMI KULIČKAMI

Italskou kuchyni prostě miluji. Všichni víme, že Italové se nebojí použít ve svém jídelníčku dostatek sacharidů a tuků. Ale co takhle si udělat špagety s tomatovou omáčkou a masovými kuličky, ve verzi s nižším obsahem kalorií ?

Masové kuličky
Délka přípravy: 100 minut minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
  • Salsa:

  • ½ Cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 5ks menší čerstvá loupaná rajčata

  • 1 Protlak

  • 2 ČL Italské bylinky

  • 1/2 ČL Kokosový cukr

  • 1/2 ČL Červená mletá paprika

  • Sůl

  • 1/2 ČL Pepř

  • Masové kuličky:

  • 400g mleté hovězí maso

  • 1 vejce

  • 1 PL dijonské hořčice

  • 1 PL Worcestrové

  • 1 stroužek česneku

  • 5 plátků sýru Madeland light ( nakrájet na mini kostičky)

  • 1 PL rýžové mouky

  • Sůl

  • 1/2 ČL Pepř

  • 1 PL Grilovací koření

Postup přípravy

Kuličky :
Nejprve si propracujeme hovězí maso se všemi ingrediencemi. Z této směsi po té tvarujeme malé kuličky, které vkládáme na rozpálenou pánev s Ghí. Stačí krátce opéct z každé strany a po té vložit do trouby a dodělat ještě 20 minut při teplotě 150°C .
Salsa:
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, rajčata nařízneme, spaříme a zbavíme slupky.
Na pánvi s výpekem od masa, orestujeme cibuli s česnekem, zasypeme kokosovým cukrem, velmi rychle orestujeme a přidáme protlak a nakrájená rajčata. Podlijeme asi 400ml vody a necháme povařit. Po té vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme kořením a ještě krátce vaříme na pánvi.
Bezvaječné těstoviny, které jsme si předem uvařili ,,na skus,, vhodíme do salsy a promícháme.
Podáváme s kuličkami.
 
Přeji dobrou chuť