Italskou kuchyni prostě miluji. Všichni víme, že Italové se nebojí použít ve svém jídelníčku dostatek sacharidů a tuků. Ale co takhle si udělat špagety s tomatovou omáčkou a masovými kuličky, ve verzi s nižším obsahem kalorií ?
ŠPAGETY S HOVĚZÍMI SÝROVÝMI KULIČKAMI
Postup přípravy
Kuličky :
Nejprve si propracujeme hovězí maso se všemi ingrediencemi. Z této směsi po té tvarujeme malé kuličky, které vkládáme na rozpálenou pánev s Ghí. Stačí krátce opéct z každé strany a po té vložit do trouby a dodělat ještě 20 minut při teplotě 150°C .
Salsa:
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, rajčata nařízneme, spaříme a zbavíme slupky.
Na pánvi s výpekem od masa, orestujeme cibuli s česnekem, zasypeme kokosovým cukrem, velmi rychle orestujeme a přidáme protlak a nakrájená rajčata. Podlijeme asi 400ml vody a necháme povařit. Po té vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme kořením a ještě krátce vaříme na pánvi.
Bezvaječné těstoviny, které jsme si předem uvařili ,,na skus,, vhodíme do salsy a promícháme.
Podáváme s kuličkami.
Přeji dobrou chuť
Autor: Fefy Nutrition