fbpx

Špagety Bolognese

Zdravím všechny fit příznivce 🙂 Máme tu neděli a já si říkám, co dnes k obědu. Jelikož jsem velký milovník Itálie jako takové, tak samozřejmě i velký milovník italské kuchyně. A tak volba toho, co k bude dnes k obědu, byla jasná ! Spaghetti bolognese….klasika která neurazí 🙂
Délka přípravy: 3 hodiny minut
Počet porcí: 5
Ingredience:
  • 500 g Hovězí mleté maso

  • 1 balení Celozrnné těstoviny

  • 400g Rajčatové pyré

  • 2 PL Rajčatový protlak

  • 2 ks Mrkev

  • 1/4 Celer

  • 1 ks Šalotka

  • 100 ml Polotučné mléko

  • 100 ml Červené víno suché

  • 2 Stroužky česneku

  • 1 čl Oregano

  • 2ks Bobkový list

  • 2 PL Olivový olej

  • 200ml Vývar

  • Sůl, pepř

  • Pár kapek tekuté Stévie

  • Parmezán

Postup přípravy

Mrkev a celer nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme olivový olej, na něm orestujeme nastrouhanou zeleninu a cibuli. Po té přidáme mleté hovězí maso a důkladně promícháme a orestujeme ( snažte se oddělit kousky masa co nejvíce od sebe). Dále osolíme, opepříme , přilejeme mléko, víno a opět mícháme dokud se nevypaří voda.

Dosladíme pár kapkami tekuté stévie, přidáme rajčatový protlak, rajčatové pyré, vývar, oregáno, bobkový list, prolisovaný česnek, zamícháme a na velmi nízkém ohni vaříme cca 2 hodiny.

Během těchto dvou hodin si zatím uvařte těstoviny a nastrouhejte parmezán. Boloňskou směs průběžně promíchávejte a pokud by se začala přichytávat, můžete přilít trochu vody.

Podáváme s těstovinami a nastrouhaným Parmezánem.

Dobrou chuť a krásný start do nového dne.