Špagety Bolognese
Postup přípravy
Mrkev a celer nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme olivový olej, na něm orestujeme nastrouhanou zeleninu a cibuli. Po té přidáme mleté hovězí maso a důkladně promícháme a orestujeme ( snažte se oddělit kousky masa co nejvíce od sebe). Dále osolíme, opepříme , přilejeme mléko, víno a opět mícháme dokud se nevypaří voda.
Dosladíme pár kapkami tekuté stévie, přidáme rajčatový protlak, rajčatové pyré, vývar, oregáno, bobkový list, prolisovaný česnek, zamícháme a na velmi nízkém ohni vaříme cca 2 hodiny.
Během těchto dvou hodin si zatím uvařte těstoviny a nastrouhejte parmezán. Boloňskou směs průběžně promíchávejte a pokud by se začala přichytávat, můžete přilít trochu vody.
Podáváme s těstovinami a nastrouhaným Parmezánem.
Dobrou chuť a krásný start do nového dne.