fbpx

Moravské koláčky

Tenké, křupavé těsto, šťavnatá krémová náplň s jahodovým džemem jako od babičky a na tom všem ještě jako bonus posypka z mandlí. Nenechte se odradit množstvím surovin, příprava je opravdu nenáročná a výsledek stojí za to.

Délka přípravy: minut
Počet porcí: 10
Ingredience:
  • NA TĚSTO:

  • 125 g špaldová hladká mouka

  • 60 g rýžová mouka

  • 45 g ovesná mouka

  • 1 ks žloutek

  • 40 g ghee

  • 100 ml mléko polotučné

  • 1 lžička med

  • 10 g droždí

  • NA NÁPLŇ:

  • 150 g nízkotučný tvaroh

  • 60 g lučina linie

  • 1 ks bílek

  • 20 g vanilkový protein

  • šťáva z 1/2 citrónu

  • 10 kapek vanilkové flavdrops

  • 150 g domácí jahodová fit marmeláda (recept v sekci ,,ostatní,, )

  • NA POSYPKU:20 g mleté mandle

  • 7 g ghee

  • 5 g kokosový cukr

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka vmícháme lžičku medu a rozdrobíme 10 g droždí. Odložíme stranou. Mezitím si do misky prosejeme všechny mouky abychom neměli hrudky. Přidáme žloutek, ghí a kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v misce vykynout. Potrvá to zhruba 30 minut. V druhé misce si připravíme náplň. Tvaroh, lučinu, bílek, protein a pár kapek vanilkových Flavdrops rozmixujeme ponorným mixérem na krém. Nakonec si připravíme posypku. Smícháme jemně mleté mandle s máslem a cukrem a vše prsty důkladně propojíme. Když už nám těsto vykynulo, rozválíme ho na pomoučené desce na tenký plát. Pomocí skleničky vykrajujeme kruhy a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Do středu kolečka prsty vytvoříme jemné jamky na náplň. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Do vytvořených jamek dáme tvarohovou náplň a džem. Každý koláček posypeme ještě drobenkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut (bez ventilátoru). Výsledkem jsou krásně voňavé, chutné a fitness koláčky. 1 ks obsahuje pouhých 120kcal. Tak s chutí do nich. Přeji dobrou chuť, buďte fit a s úsměvem na tváři.