A je to tady, po dlouhé době italská kuchyně, kterou vážně miluji. Do objemu, ale i na udržovačku, Vám dnes přinášíme recept na lasagne ve zdravější formě. Výběrem kvalitních surovin si pochutná jistě celá rodina nebo Vaši přátelé. Chutně, zdravě, hravě.
Lasagne s boloňskou omáčkou
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme směs. V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout ze všech stran. Po té okořeníme pepřem, bazalkou, oregánem a červenou paprikou ( kořením nešetřete, ať zvýrazníte chuť) Přidáme rajčata z plechovky a rajčatovou šťávu. Vaříme asi 15 minut. Na závěr osolíme a dosladíme Stévií, já mám ráda sladší, takže jsem dala cca 4PL. Směs máme hotovou, je na čase vzít pláty lasagní, rozprostřít na plech a zalít vroucí vodou se solí a nechat v ní alespoň 10 minut. Mezitím si připravíme bešamel. V hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, zamícháme a jakmile docílíme oříškové vůně, přilejeme mléko a opět mícháme. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Pokud nemáte muškátový oříšek můžete ochutit trochou tymiánu. Nezbývá než nastrouhat sýr a můžeme začít vrstvit vše postupně do zapékací mísy. Nejdříve pláty lasagní, na ně masovou směs a bešamel. Takto opakujeme ještě 2x. Na závěr byste měli mít nahoře masovou směs, bešamel a nastrouhaný sýr. Pokud chcete můžete si sýr rozdělit a dát i mezi vrstvy, lasagně jsou pak víc šťavnatější. Zapékáme v troubě na 180°C horko vzduch. 30 minut zakryté a dalších 10 minut odkryté. Buďte fit a s úsměvem na tváři.