fbpx

Krůtí na kari s červenou čočkou a kokosovým mlékem

krůtí na kari
Délka přípravy: 60 minut minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
  • 300g červená čočka

  • 200g krůtí prsa

  • 1 PL kokosový olej

  • 1 cibule, nakrájená najemno

  • 2 lžíce červené kari pasty

  • ½ lžíce kořenicí směsi garam masala

  • 1 lžička kari koření

  • ½ lžičky kurkumy

  • ½ lžičky kajenského pepře

  • 1 lžička mletého zázvoru

  • 400ml kokosové mléko ( plechovka)

  • 500ml voda

  • 5ks Kaffir listy

  • Tekutá stévie, sůl, pepř dle chuti

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a restujeme na kokosovém oleji.Jakmile je maso dozlatova orestované, přidáme najemno nakrájenou cibulku a ještě chvíli opékáme. Po té přidáme syrovou červenou čočku a koření ( kari pastu, garam masala, kari mleté, kurkumu, kajenský pepř, mletý zázvor) a podlijeme vodou. Vše promícháme, stáhneme teplotu na sporáku, přikryjeme pokličkou a vaříme cca 15 minut, dokud čočka nezměkne. Na závěr přilijeme kokosové mléko, pár kapek stévie a dle chuti dosolíme. Vaříme na mírném ohni ještě 5 minut. Zdobíme Kaffirovými listy, které můžete na talíři do směsi vmíchat a dostanete tak výborný nádech limetkové chuti.

Podáváme s rýží.