Krůtí na kari s červenou čočkou a kokosovým mlékem
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a restujeme na kokosovém oleji.Jakmile je maso dozlatova orestované, přidáme najemno nakrájenou cibulku a ještě chvíli opékáme. Po té přidáme syrovou červenou čočku a koření ( kari pastu, garam masala, kari mleté, kurkumu, kajenský pepř, mletý zázvor) a podlijeme vodou. Vše promícháme, stáhneme teplotu na sporáku, přikryjeme pokličkou a vaříme cca 15 minut, dokud čočka nezměkne. Na závěr přilijeme kokosové mléko, pár kapek stévie a dle chuti dosolíme. Vaříme na mírném ohni ještě 5 minut. Zdobíme Kaffirovými listy, které můžete na talíři do směsi vmíchat a dostanete tak výborný nádech limetkové chuti.
Podáváme s rýží.
Autor: Fefy Nutrition