fbpx

Kešu omáčka s kuřecím masem

Asijský způsob zdravého pokušení. ,,Rychle, jednoduše, chutně, zdravě.“

Délka přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
  • 750 g kuřecí maso

  • 100 g kešu oříšky

  • 100 g pórek

  • 1 lžíce sójová omáčka

  • 1 lžíce vinný ocet

  • 1 lžíce med

  • 2 lžíce kešu máslo

  • 2 trojúhelníčky tavený sýr light

  • 1/2 l rýžové mléko

  • 3 stroužky česnek

  • 1 špetka pepř

  • sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, lehce osolíme, opepříme a ochutíme sojovou omáčkou. Na pánvi si orestujeme porek s kešu oříšky, přidáme maso, med, vinný ocet a zalejeme mlékem. Dochutíme prolisovanym česnekem a zahustíme taveným sýrem a kešu máslem. Necháme povařit, dokud omáčka nezačne houstnout. Dle potřeby a konzistence přidáme vodu. Ještě krátce vaříme. Můžeme podávat s rýži. Já ještě na závěr přidala čerstvý koriandr, který miluji a k této kuchyni se skvěle hodí . Buďte fit a s úsměvem na tváři.