Müsli tyčinka, kterou koupíte v obchodě, je většinou plná nezdravých cukrů a tuků , které zbytečně zvýší Váš kalorický příjem. Nemluvím o éčkách a dalších podobných zázracích, které se snaží tyčinku dochutit a udržet její dlouhou trvanlivost. Pojďme si společně udělat čerstvou domácí müsli tyčinku plnou zdravých, chutných a jednoduchých ingrediencí.
Postup přípravy
Datle (můžete je na noc namočit do horké vody), zbylé sušené ovoce, kokos a oříšky rozmixujeme tyčovým mixérem. Ne úplně na kaši, ale aby byla hmota jednotná a zároveň některé kousky zůstaly větší. Přidáme ovesné vločky a semínka a pořádně promícháme. Med zahřejeme na mírném ohni a přidáme k směsi. Vše ještě jednou dobře promícháme. Takto promíchanou hmotu navrstvíme na menší plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pěkně uhladíme. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů po dobu 10-15 minut (záleží na tloušťce tyčinek). Upečené necháme vychladnout a nakrájíme na tyčinky. Buďte fit a s úsměvem na tváři !
Autor: Fefy Nutrition