fbpx

Bazalkové pesto

Skvělá chuť, čerstvost, vitamíny a uspokojení Vašich chuťových buněk.

Délka přípravy: minut
Počet porcí: 10
Ingredience:
  • 60 g čerství bazalka

  • 40 g piniové oříšky

  • 40 g parmezán

  • 100 ml olivový olej

  • 1 lžička mořská sůl

  • 1 stroužek česnek

Postup přípravy

V hmoždíři rozetřete bazalku, oříšky a na závěr přidejte olivový olej. Vytvořte jemnou kašičku a přisypte na jemno nastrouhaný parmezán, prolisovaný česnek, mořskou sůl a promíchejte. Můžete uchovávat v lednici cca 2 týdny. Pesto se doporučuje jako nejlepší v kombinace s těstovinami, ale já používám i k dochucení ryb např. tresky, lososa, dále grilované zeleniny, kuřecího masa, různých druhů sýrů a jiné.