“ Máte rádi asijskou kuchyni? “
Ráda experimentuji a stále zkouším nové recepty a kombinace. Paličky na asijský způsob s nasládlou omáčkou mne opravdu nadchly, je to vcelku rychlý recept a hlavně fit.
ASIJSKÉ KUŘECÍ PALIČKY S TANDOORI OMÁČKOU
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme všechnu zeleninu, kterou očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli stačí na kolečka.
Kuřecí paličky očistíme a okořeníme Tandori Masala.
Na hluboké pánvi si rozehřejeme Ghí a na něm opečeme ze všech stran kuřecí paličky. Po té paličky vyjmeme z pánve a dáme bokem. Na výpeku postupně restujeme cibuli, mrkev, papriku a nakonec rajčata (možno přidat trochu Ghí, aby se zelenina nepřipalovala). Orestovanou zeleninu ještě dokořeníme Tandori Masala, solí, pepřem a přidáme ke směsi kuřecí paličky. Ještě krátce promícháme a zalejeme vodou tak, aby byly kuřecí paličky ponořené. Pod pokličkou vaříme alespoň 30 minut.
Až je maso měkké, opět jej vyndáme bokem a zeleninu se zbytkem vody rozmixujeme do hladka. Dochutíme solí, pár kapkami Stévie a úplně na závěr vmícháme do omáčky mléko.
Vše doděláváme na mírném plameni.Paličky vrátíme do omáčky a ještě krátce cca 5 minut ohříváme.
Servírujeme s bulgurem nebo jasmínovou rýží.
Přeji dobrou chuť, buďte fit a s úsměvem na tváři.